Windows'un 7'i günahı

Windows 7 nin günahları

Özgür Yazılım Derneği'nin(FSF) yeni kampanyalarından biri olan "Windows'un 7'i günahı".FSF yeni kampayasını  kurduğu Windows7sins.org adlı sitede sürdürüyor.Bu yazıda bu kampayanın bir broşürünün Türkçe'ye çevirmeye çalıştığım kadarıyla size sunacağım.Broşürün orjinali yazının sonuna eklenmiştir.

Microsoft özgürlüğümüzü çöpe atıyor!!!

Ekimde çıkardığı "Windows 7" sürümü ile Microsoft korku ve tehdit salmaya devam ediyor ve Microsoft eski sürümlerine verdiği resmi desteği kesmeyi düşünüyor.,GNU/Linux gibi özgür yazılımlar yerine,Microsoft güvenlik güncellemeleri ve yamalar sağlamak için kendine bağlı kılıyor.Çünkü onların sistemi özel mülk ve bağımlı.

Microsoft eski sürümlere desteğini çekme tehditi ile,onlara ihtiyacınız olmasa bile sizi yazılımlarının yeni versiyonlarını almanıza zorluyorlar.Bu yapılanlar sizin çalışmalarınızı engelleyebilir ve negatif sonuçlar doğurabilir.Microsoft piyasadaki tekelini kötüye kullanarak açıkça kar sağlamak için milleti kandırıyor.

Windows Vista ile DRM(Digital Rights Management) kısıtlamalarını kapsayan planları gibi,Microsoft güvenliğinize,gizliliğinize ve özgürlüğünüze saldırıya devam ediyor.Üreticiler ve satıcılarla da anlaşarak ,istemesekte bizi ürünlerini almaya zorluyor.

Yazılım kullanan  diğer insanlarla açık ve özgür bir şekilde haberleşmeyi hakediyorsunuz.Yazılımın nasıl çalıştığını öğrenmeyi hakediyorsunuz ve bunu öğrencilerinize öğretmeyi.Favori programlarınızı,istediğiniz yazılımı seçme özgürlüğünü hakediyorsunuz.

Özgür yazılımı hakediyorsunuz.

Windows7sins.org

Özgür Yazılım Derneği'nin bildirisidir,BOSTON,MA.

Comments