Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2010

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü ve Linux Kullanıcıları Derneği'nin 9 yıldır düzenlemekte oldukları etkinlikler bu yıl 'Özgür Yazılım ve Linux Günleri' ismi altında birleşiyor.2-3 Nisan 2010 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleşecek olan etkinliğin bu yıl konuk edeceği isimler arasında Matt Zimmerman (Canonical/Ubuntu), Leslie Hawthorn (Google) ve Brian King (Mozdev) yer alıyor. Etknilik hakkında daha detaylı bilgiyi web sitesinde bulabilirsiniz. 2010 yılının bu önemli buluşmasını şimdiden takvimlerinize işaretleyin.

Matt Zimmerman, teknoloji uzmanı, Özgür / Açık Kaynak Yazılım geliştiricisidir. Zimmerman şu anda Canonical Ltd.'de Ubuntu projesinin teknik lideri, Ubuntu teknik yönetim kurulunun başkanı ve projenin CTO'su olarak görev almaktadır. Zimmerman, Canonical'da Ubuntu sürümleriyle ilgili teknolojik kararları koordine etmektedir.

Leslie Hawthorn Google Açık Kaynak Programları Ofis'de Google Summer of Code programının Topluluk yöneticiliği görevinde bulunmaktadır. Dünya'nın üniversite öncesi öğrencilerini tüm Açık Kaynak yazılım geliştirme süreçlerine dahil eden ilk global girişimi olan "Google Highly Open Participation Contest" i tasarlamış ve yönetmiştir. GNOME Vakfı'nın ve Open Source Business Resource'un danışma kurulunda görev almaktadır.

Etkinlik web sitesi: http://www.ozguryazilimgunleri.org.tr

Comments