İnternet'te Sansür'e Karşı Ortak Platform Toplantısı

19 Haziran 2010'da Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsünde "internet sansürü" konulu toplantı yapılacaktır.Basın duyurusunu aşağıda bulabilirsiniz.

Basın Duyurusu //15 Haziran 2010 İnternet'te Sansür'e Karşı Ortak Platform Toplantısı Yer: Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü Tarih: 19 Haziran 2010 Cumartesi Saat: 13:00 - 17:00 İnternet sansürüne karşı güçlerimizi birleştiriyoruz!

Bilindiği gibi, Haziran 2010 başında İnternet'te erişim engellemeleri ivme kazanarak sansür baskısını yoğunlaştırdı. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) Youtube engellemesi ile ilgili mahkeme kararını yetkisiz bir biçimde yorumlayarak giriştiği IP bloklaması, bu siteyle aynı IP'leri kullanan bir çok Google hizmetini erişilmez kılarak tüm internet kullanıcılarını mağdur etti. Ülkemizde kaygı verici bir biçimde yoğunlaşan internet sansürü katlanılmaz boyutlara ulaştı. TİB'e karşı açılan davaların yanı sıra, biz, internette sansüre karşı mücadele eden farklı gruplar, güçlerimizi birleştirmeye ve bir ortak platform oluşturmaya karar verdik. Bu amaçla, 19 Haziran 2010 tarihinde Kadir Has Üniversitesi'nde ilk Ortak Platform toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu toplantıda, 5651 sayılı sansür yasası başta olmak üzere, temel birer insan hakkı olan düşünce ve ifade özgürlüğü, iletişim özgürlüğü ve özel hayatın korunması hakkını ihlal eden, hukuk devleti ilke ve kurallarına aykırı bir biçimde gerçekleştirilen sansür baskısına karşı birlikte neler yapabileceğimizi konuşacağız; bir eylem planı oluşturacağız.

İnternet'te sansüre karşı çıkan tüm kişi, kurum ve kuruluşları güçlerini bizlerle birleştirmeye çağırıyoruz. Gelin, İnternet Sansürü'ne karşı birlikte mücadele edelim!

İNETD (İnternet Teknolojileri Derneği) NETDAŞ Sansüresansür Korsan Partisi Oluşumu Alternatif Bilişim Sansüre Karşı Ekşi Sözlük Zirvesi Sansüre Yeter! Kampanyası Yeşiller ve diğerleri.....

Comments