Gentoo IPv6 Tünelleme

Network'ünüz yalın IPv6'yı desteklemiyorsa ya da "İnternet Sağlayıcı"nız yalın IPv6 kullanmazı önermiyorsa,ama siz IPv6 ağına dahil olmak istiyorsanız dünyanın çeşitli bölgelerinde ücretsiz hizmet sunan "IPv6 tunnel brokers" mevcut.Tünelleme ile IPv4 bağlantınız üzerinden IPv6 ağına bağlanabileceksiniz.

"IPv6 Tunnel Brokers" listesi için buradan.

Gentoo Linux üzerinde "IPv6" ağına birkaç dakika içinde dahil olabilirsiniz.İlk olarak içinde "ping" ve "ping6" komutlarını bulunduran "iputils" paketi kurulu değilse kurulumunu yapalım.

# emerge net-misc/iputils

Ücretsiz tunnel brokers'lardan biri olan "Freenet6" ile IPv6 ağına bağlanmak için "Freenet6 client" uygulamasını kuralım.

# emerge net-misc/gogoc

İsteğe bağlı olarak bu adresten kendinize ait bir hesap açabilir ya da anonim olarak bağlanabilirsiniz.Eğer hesap oluşturduysanız,aşağıdaki gerekli yerleri "client" konfigurasyon dosyasına ekleyelim/değiştirelim.

# vi /etc/gogoc/gogoc.conf

userid=kullanici_adiniz (açmış olduğunuz freenet6 hesabı kullanıcı adı) passwd=parolaniz server=authenticated.freenet6.net (anonim server adresini comment'leyin.) auth_method=any (en güvenli seçenek) dns_server=8.8.8.8:8.8.4.4 (herhangi IPv6 desteği olan DNS sunucuları)

Gerekli konfigurasyonu yaptıktan sonra "freenet6 client" servisini çalıştıralım.

# /etc/init.d/gogoc start

Her zaman IPv6 bağlantısı yapmak istiyorsanız bu servisi açılışa ekleyebilirsiniz.

# rc-update add gogoc default

Comments